Velkommen til min værkstedsbutik 


Mit navn er Allan Bayer og er født 1974,

Jeg har været selvstændig guldsmed siden 2007 og åbnede min første værkstedsbutik på Frederiksberg, Hvorfra jeg har haft mit virke lige siden.


Jeg blev udlært ved Jytte Kløve i 2005, som er en international kendt dansk guldsmed. I 2006 blev jeg ansat hos Ulrichs Design, som var et større produktionsværksted indenfor branchen. ​


Jeg blev designer for Troldekugler i 2009 og vandt i 2012 People´s bead konkurrencen med min Happy Dragon kugle.


Design dit eget smykke


Der kommer mange kunder til mig med et ønske om at designe deres egne smykker i direkte samarbejde med mig.

Unikke smykker der fortæller deres historie, givet som kærlighedsgaver eller i en særlig anledning som passer lige til deres kære.

Jeg bruger mine kompetencer som guldsmed og formgiver, så design og funktionalitet går op i en højere enhed.


Jeg blev eks. kontaktet af en mand der gerne ville give sin kommende kone en morgengave, hans ønsker var at det skulle være et guld vedhæng med en grøn sten.

Jeg spurgte ham om hvad hun arbejde med, om hendes interesser og hvad der kendetegnede deres historie og hendes personlighed. Han gav mig stikordene, hun er massør, meget hjertelig, givende og godheden selv samt elsker naturen.

Da jeg senere skulle designe hendes vedhæng, fik jeg "for mit indre øje" et billede af et par hænder udformet som et hjerte, der holder en Tzavorit. Han blev præsenteret for ideen, sagde at det var det helt rigtige.


Gammelt guld, omsmeltning af smykker,


Hos mig er det muligt at få smeltet dit eget gamle guld om til nye og tidsvarende smykker, så du kan bevare affektionsværdien.

I mange tilfælde kan man også genbruge gamle diamanter og sten.


Modellering i voks​


Jeg udfører nogle meget detaljerede, livagtige og organiske smykker i voks, som man så kan støbe i ædelmetal. Disse emner kan ikke i alle tilfælde udføres direkte i ædelmetal. Det kan også være tidsbesparende og man undgår for meget svind af ædelmetal, som så kan holde omkostningerne under udførelsen af smykkerne nede.

Spirituelle smykker​, Talisman


Jeg laver spirituelle smykker og talisman ud fra mine kunders ønsker, så de kan få deres symbol mv. manifesteret i ædelmetal. I nogle tilfælde kontakter jeg deres guider og beder dem om at vise mig hvilket smykke der vil være godt for kunden at bære og præsenterer forslaget for kunderne.

Ofte vælger mine kunder at få lavet deres ædelsten og gammelt guld om til nye smykker, i nogle tilfælde er det arvet og der kan være negative aftryk fra den tidlige ejer, som man ikke ønsker skal være med i det nye smykke. Hvis de ønsker det laver jeg et lille ritual hvor jeg renser smykket, så det bliver uden den tidligere ejers energi eller andre der har været i kontakt med dette. Evt. koder jeg smykket med positive affirmationer som kan hjælpe med at holde bevidstheden på deres livs-temaer og give styrke i hverdagen.